Dropon

Des outils simples pour des livraisons efficaces

Note globale

4,8 /5
(16)
Rapport qualité-prix
4,6/5
Fonctionnalités
4,4/5
Simplicité d’utilisation
4,6/5
Support client
4,7/5

100%
des utilisateurs recommandent cette application
Classer par

16 avis

Jonathan
Jonathan
Note globale
  • Secteur d'activité : Production alimentaire
  • Taille de l'entreprise : 11–50 employés
  • Logiciel utilisé tous les jours pendant plus d'un an
  • Provenance de l'avis

Note globale

  • Rapport qualité-prix
  • Simplicité d’utilisation
  • Support client
  • Probabilité de recommander le produit 10.0 /10

Ideal solution for efficient planning

Publié le 2020-05-22

When we started a new project that needed an efficient tool for planning and keeping track of our...

When we started a new project that needed an efficient tool for planning and keeping track of our trips, we found Dropon was the best match. We never regretted choosing for Dropon.
I've worked with Dropon for some years now, and it still amazes me how easy it is for new people to learn the ins & outs of it. The rest of the team was able to work with the tool in less than 2 weeks.

Avantages

- User friendly
- Total solution for planning
- Flexible & very accessible team behind Dropon
- Constantly improving, based on user feedback

Inconvénients

- Minor bugs
- Planner view zooms out every time it refreshes

Réponse de Dropon

Hi Jonathan, thank you for your review. We are happy to have you as our partner.

Jasdeep
Note globale
  • Secteur d'activité : Transport routier/ferroviaire
  • Taille de l'entreprise : 11–50 employés
  • Logiciel utilisé tous les jours pendant 6 à 12 mois
  • Provenance de l'avis

Note globale

  • Rapport qualité-prix
  • Simplicité d’utilisation
  • Support client
  • Probabilité de recommander le produit 8.0 /10

All in one Delivery software

Publié le 2023-04-17

Avantages

-Makkelijk en overzichtelijk user interface-Algemeen makkelijk te gebruiken functies-Werkt snel

Inconvénients

-standaard plug- in integraties met verschillende (veel gebruikte) platformen

Réponse de Dropon

Thank you for your feedback, Jasdeep!

Ken
Ken
Note globale
  • Secteur d'activité : Transport routier/ferroviaire
  • Taille de l'entreprise : 11–50 employés
  • Logiciel utilisé tous les jours pendant plus d'un an
  • Provenance de l'avis

Note globale

  • Rapport qualité-prix
  • Simplicité d’utilisation
  • Support client
  • Probabilité de recommander le produit 10.0 /10

DROPON samenwerking met VETERINARY SERVICES & LOGISTICS

Publié le 2023-04-17

Avantages

Sinds we bij Veterinary Services & Logistics met DROPON werken hebben we:* meer controle over de leveringen dmv foto's bij aflevering* correcte data aangaande leveruren* makkelijk traceren van chauffeurs door live tracking* snelle feedback naar klanten toe over levertijden indien gewenst* inplannen van nieuwe klanten op route wordt zeer makkelijk doordat je de gegevens hebt van klanten die in de buurt liggen. Hierdoor kan ik aan onze vertegenwoordigers de correcte informatie geven wanneer men me vraagt wanneer bijvoorbeeld het verwachte leveruur voor een nieuwe klant gaat zijn.* rapportage naar het management is eenvoudig: gemiddeld aantal stops per route, aantal gereden km's, tijd die de chauffeur over het traject doet... Hierdoor kan ik alle kosten verantwoorden naar het management toe.* aanpassingen aangaande masterdata die nodig is bij bijvoorbeeld het invoegen van nieuwe chauffeurs, nieuwe klanten, nieuwe wagens etc. wordt zeer snel behandeld door het DROPON team.* er bestaat de mogelijkheid om ons ERP systeem rechtstreeks te linken met DROPON, maar zover zijn we nog niet gegaan. Voorlopig wordt er een export (excel spreadsheet bijvoorbeeld) genomen uit ons ERP systeem (S4H) met de nodige data en deze worden dan via mail naar DROPON gestuurd en alzo opgeladen in DROPON. * elke chauffeur heeft op zijn smartphone de gebruikersapplicatie met zijn persoonlijke login.* elke kaaimeester en ikzelf hebben op onze PC de bestuurdersapplicatie.

Inconvénients

* buiten het mobiele netwerk dat soms niet mee wil werken, hebben we eigenlijk geen problemen met DROPON, en zelfs hieraan kan DROPON zelf niets veranderen. Dus eigenlijk geen nadelen :-)

Réponse de Dropon

Thank you so much for this valuable feedback Ken! :)

Dries
Note globale
  • Secteur d'activité : Art/artisanat
  • Taille de l'entreprise : 51–200 employés
  • Logiciel utilisé tous les jours pendant plus de deux ans
  • Provenance de l'avis

Note globale

  • Rapport qualité-prix
  • Simplicité d’utilisation
  • Probabilité de recommander le produit 10.0 /10

Handige en vooral tijdbesparende tool!

Publié le 2023-04-21

Terwijl voordien al onze transportroutes manueel werden opgemaakt doet dropon dit nu in de plaats...

Terwijl voordien al onze transportroutes manueel werden opgemaakt doet dropon dit nu in de plaats op efficiënte wijze.Dit voor onze 4 vrachtwagens en 2 bestelwagens.De tijd die ik hiermee als transportplanner uitspaar is meer dan noemenswaardig!

Avantages

- eenvoudig in gebruik- tijdbesparend- snelle service en ondersteuning bij vragen of een probleem- makkelijk om eerder uitgevoerde ritten terug te vinden

Inconvénients

Heel sporadisch maakt de routeplanner wel eens een kleine onlogische fout maar dit is wel heel uitzonderlijk en minimaal qua impact.

Réponse de Dropon

Hi Dries,

Thank you for your feedback! It's truly great to hear that you enjoy working with us :)

We see that you gave us a 0/5 for customer support. What can we do to improve in that field? Or was this a slight mistake?

Inge
Note globale
  • Secteur d'activité : Transport routier/ferroviaire
  • Taille de l'entreprise : 11–50 employés
  • Logiciel utilisé toutes les semaines pendant plus de deux ans
  • Provenance de l'avis

Note globale

  • Rapport qualité-prix
  • Simplicité d’utilisation
  • Support client
  • Probabilité de recommander le produit 8.0 /10

Van louter express transporten nu ook naar distributie op maat

Publié le 2023-04-14

Voor onze uitbreiding van louter expresstransport naar distributie leveringen op maat is Dropon een...

Voor onze uitbreiding van louter expresstransport naar distributie leveringen op maat is Dropon een echte meerwaarde. Nu kunnen we heel snel inspelen op projecten met diverse drops. Dit zowel naar kostencalculatie als ook voor de uitvoer van de rit zelf. We zijn ook uiterst tevreden over de service die we krijgen bij vragen of mogelijkheden , we worden steeds heel snel geholpen.

Avantages

Volgende functionaliteiten hebben de meeste impact in de verwerking en uitvoer : Import van lijsten in dropon - optimalisatie volgens ingestelde parameters - visiualiteit van de rit - printen van labels - envoudig gebruik van de app door de chauffeurs - alle nodige info zichtbaar voor de chauffeur in de app - realtime opvolging voor planning - mogelijkheid om onze klanten te laten deelnemen op het platform en hun rit te zien -

Inconvénients

planningsbord - software niet interessant voor A naar B ritten - niet mogelijk om te integreren met onze huidige software

Stefaan
Note globale
  • Secteur d'activité : Musique
  • Taille de l'entreprise : 51–200 employés
  • Logiciel utilisé tous les jours pendant plus de deux ans
  • Provenance de l'avis

Note globale

  • Rapport qualité-prix
  • Simplicité d’utilisation
  • Support client
  • Probabilité de recommander le produit 9.0 /10

Ideale toevoeging aan onze logistieke flow die vanuit Business Central wordt beheerd

Publié le 2023-04-21

Avantages

Customer centricity ten top : voor ons is de track en trace die de klant ontvangt één van de belangrijkste redenen om met Dropon te werken. Ook als kleine transporteur( we doen de leveringen van onze piano's via onze 4 eigen vrachtwagens) biedt het pakket een enorme meerwaarde.

Inconvénients

Qua statistieken zijn de mogelijkheden beperkt, tenzij een vrij dure optionele module wordt besteld.

Réponse de Dropon

Hi Stefaan,

This is truly great to read, thank you for your feedback!

Expanding the statistics is part of our roadmap.

Ben
Note globale
  • Secteur d'activité : Produits chimiques
  • Taille de l'entreprise : 201–500 employés
  • Logiciel utilisé tous les jours pendant plus de deux ans
  • Provenance de l'avis

Note globale

  • Rapport qualité-prix
  • Simplicité d’utilisation
  • Support client
  • Probabilité de recommander le produit 10.0 /10

Boss Paints

Publié le 2023-04-13

Avantages

goed gebruiksgemak, vlot om mee te plannen

Inconvénients

meerdere posten per adres moet je per stuk verplaatsen, kan niet gezamenlijk.

Réponse de Dropon

Thank you for your valuable feedback Ben!

Sven
Note globale
  • Secteur d'activité : Transport routier/ferroviaire
  • Taille de l'entreprise : 11–50 employés
  • Logiciel utilisé tous les jours pendant 6 à 12 mois
  • Provenance de l'avis

Note globale

  • Simplicité d’utilisation
  • Support client
  • Probabilité de recommander le produit 8.0 /10

aanbeveling Dropon

Publié le 2024-03-26

Zeer tevreden! Zeer goede beslissing geweest.
Heel veel tijdswinst gecreëerd waardoor we minder...

Zeer tevreden! Zeer goede beslissing geweest.
Heel veel tijdswinst gecreëerd waardoor we minder persoon nodig hebben

Avantages

routeoptimalisatie en het maken van de ritten manueel.
Zeer gebruiksvriendelijk

Inconvénients

Omdat wij van in nichemarkt zitten , namelijk luchtvaarttransport is het niet makkelijk om de info van de software van de luchthaven om te zetten naar Dropon

Réponse de Dropon

Bedankt voor je feedback Sven! Blij te horen dat jullie zoveel tijdswinst gecreëerd hebben.

Niels
Note globale
  • Secteur d'activité : Emballage/livraison de marchandises
  • Taille de l'entreprise : 201–500 employés
  • Logiciel utilisé tous les jours pendant 6 à 12 mois
  • Provenance de l'avis

Note globale

  • Rapport qualité-prix
  • Simplicité d’utilisation
  • Support client
  • Probabilité de recommander le produit 10.0 /10

V-Packs

Publié le 2021-03-08

Avantages

- Easy to use as a planner
- Real-time tracking of the drivers

Inconvénients

- Rescheduling deliveries after importing excel-files should be easier

Réponse de Dropon

Hi Niels,

Thanks for your review and feedback. We've sent you an e-mail asking for some more details on the problem you are describing. We will definitely take a look into this!

Always open to constructive remarks! Thanks again

Ward
Note globale
  • Secteur d'activité : Sports
  • Taille de l'entreprise : 11–50 employés
  • Logiciel utilisé tous les jours pendant 1 à 5 mois
  • Provenance de l'avis

Note globale

  • Rapport qualité-prix
  • Simplicité d’utilisation
  • Support client
  • Probabilité de recommander le produit 10.0 /10

Review dropon door cyclobility

Publié le 2021-04-10

Avantages

ease of implementation & use of the applicaiton

Inconvénients

making minor changes in a finished planning more easy.

Sammy
Note globale
  • Secteur d'activité : Transport routier/ferroviaire
  • Taille de l'entreprise : 11–50 employés
  • Logiciel utilisé tous les jours pendant plus de deux ans
  • Provenance de l'avis

Note globale

  • Rapport qualité-prix
  • Simplicité d’utilisation
  • Support client
  • Probabilité de recommander le produit 9.0 /10

Dropon: een wereld van verschil

Publié le 2023-05-09

Avantages

Dropon is een gemakkelijke software om snel routes uit te werken. Als de routes gepland zijn, kan je deze optimaliseren. Heb je een probleem of gaat er iets fout, dan word je altijd snel geholpen en daar maakt Dropon voor mij het verschil: De service!

Inconvénients

Op dit moment nog geen echte minpunten gevonden. Een combinatie van track en trace en Dropon zou het werk nog vergemakkelijken, maar daar zijn ook al oplossingen voor.

Réponse de Dropon

Hi Sammy! Dankjewel voor je mooie review :) Wat betreft de combinatie van track en trace & Dropon: we denken dat je hier het volgen van de voertuigen bedoelt, kan dat? Indien ja, dan laten we graag weten dat we druk bezig zijn met het ontwikkelen van een oplossing daarvoor!

Jozef
Note globale
  • Secteur d'activité : Événementiel
  • Taille de l'entreprise : 11–50 employés
  • Logiciel utilisé tous les jours pendant plus d'un an
  • Provenance de l'avis

Note globale

  • Rapport qualité-prix
  • Simplicité d’utilisation
  • Support client
  • Probabilité de recommander le produit 8.0 /10

dropon.io voor Festicup

Publié le 2023-04-13

Avantages

Efficiënt routes plannen en klanten informeren

Inconvénients

Route voor vrachtwagens ontbreekt, deze functionaliteit zou ons nog beter helpen.

Réponse de Dropon

Hi Jozef! Thank you for your valuable feedback! We actually do have route for trucks, so don't hesitate to contact us if you have an interest in this :)

Lorenzo
Note globale
  • Secteur d'activité : Vente en gros
  • Taille de l'entreprise : 51–200 employés
  • Logiciel utilisé toutes les semaines pendant plus d'un an
  • Provenance de l'avis

Note globale

  • Rapport qualité-prix
  • Simplicité d’utilisation
  • Support client
  • Probabilité de recommander le produit 8.0 /10

Fijne samenwerking

Publié le 2023-04-14

Covetrus heeft een zeer positieve ervaring met Dropon, zowel bij de setup als de implementatie als...

Covetrus heeft een zeer positieve ervaring met Dropon, zowel bij de setup als de implementatie als de after-care. Daarnaast zijn we intern ook gemigreerd naar een ander ERP pakket en bij deze livegang heeft het Dropon team ook ondersteuning gegeven. Het is steeds fijn samenwerken Met Dropon waar onze vragen gehoord en beantwoord worden.

Avantages

- Stabiliteit - Gebruiksvriendelijkheid- Performantie

Inconvénients

Niet onmiddellijk een nadeel maar naar rapportage toe is er veel meer mogelijk dan dat we er nu uit halen echter moet er van de business uit meer tijd in gestoken worden.

Maarten
Note globale
  • Secteur d'activité : Transport routier/ferroviaire
  • Taille de l'entreprise : 11–50 employés
  • Logiciel utilisé toutes les semaines pendant plus de deux ans
  • Provenance de l'avis

Note globale

  • Rapport qualité-prix
  • Simplicité d’utilisation
  • Support client
  • Probabilité de recommander le produit 9.0 /10

Dropon, maakt distributie makkelijk

Publié le 2023-05-08

Avantages

Zeer snelle integratie in bestaande werking, zeer makkelijke tool om mee te werken!Maakt de distributiepuzzel in een fluit van een cent waardoor ons leven makkelijker wordt.

Inconvénients

tot op heden mocht ik geen echte nadelen ondervinden.

Réponse de Dropon

Hartelijk bedankt voor je feedback Maarten! Heel blij om te horen dat je graag met onze tool werkt :)

Nick
Note globale
  • Secteur d'activité : Logistique et chaîne d'approvisionnement
  • Taille de l'entreprise : 11–50 employés
  • Logiciel utilisé tous les jours pendant 6 à 12 mois
  • Provenance de l'avis

Note globale

  • Rapport qualité-prix
  • Simplicité d’utilisation
  • Support client
  • Probabilité de recommander le produit 9.0 /10

Samen werking Dropon Transforce

Publié le 2023-04-19

zeer positie

zeer positie

Avantages

Snelheid van de planning, opzoekingen en klant tevredenheid.

Inconvénients

Dat er bepaalde elementen nog in ontwikkeling zijn.

Réponse de Dropon

Thank you for your valuable feedback Nick! Happy to hear you enjoy working with our platform

Simon
Note globale
  • Secteur d'activité : Produits chimiques
  • Taille de l'entreprise : 201–500 employés
  • Logiciel utilisé tous les mois pendant plus de deux ans
  • Provenance de l'avis

Note globale

  • Rapport qualité-prix
  • Simplicité d’utilisation
  • Support client
  • Probabilité de recommander le produit 10.0 /10

Goeie routeplanner!

Publié le 2023-04-17

Avantages

Het was een zeer vlotte integratie in samenwerking met het Dropon team. De licentiekost valt zeer goed mee ivm andere producten. Het product werd zeer snel aanvaard door het planningsteam.

Inconvénients

Ik weet er geen, de planners zullen wel enkele verbeterpunten kunnen aangeven.

Réponse de Dropon

Thank you for this valuable feedback, Simon! :)